Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Жътвената кампания започна

25 юни 2019 15:08, Александра Иванова (Наблюдател)
Излъчване: Наблюдател.БГ преди 3 седмици, брой четения: 233
Жътвената кампания започна

Данните от Областните дирекции по земеделие в страната показват, че очакваната реколта от пшеница ще е добра, около 5,4 млн. тона, при 11 340 000 дка за реколтиране. В България има добри и конкурентно способни зърнопроизводители, заяви земеделският министър Десислава Танева при официалното откриване на жътвената кампания в Сливен и областта. Събитието с молебен за здраве и берекет и демонстрация на зажънване според старите традиции се състоя на 25 юни в землището на с.Жельо войвода, в стопанството на Георги Радев – председател на Съюза на земеделските производители „Хаджи Димитър“ и зам.председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите. Гости на празника бяха областният управител Чавдар Божурски, кметът на община Сливен Стефан Радев, директорът на Областна дирекция „Земеделие“ Тодор Братанов.

 

Домакинът на празника Георги Радев обработва 11 хил.дка земеделска земя. Той се надява на добив от 500 кг/дка. 417 000 дка са засетите площи с пшеница в Сливенска област.

 

 

 

Снимки: община Сливен

Снимки

Жътвената кампания започна....................................Жътвената кампания започнаЖътвената кампания започна........................................................................