Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Завършен е първият етап от изграждането на новия комплекс "Сините камъни" на Карандила

06 юли 2019 18:52,
Излъчване: Област Сливен преди 4 години, брой четения: 939
Новият атракцион

Първият етап от изграждането на новия спортно-туристически комплекс „Сините камъни“ в местността Карандила е завършен. Той включва атракцион „Въжеландия“ със стадион и мултифункционално игрище за тенис, волейбол и баскетбол. Гост на официално откриване на 6 юли бе областният управител Чавдар Божурски.

През август 2017 г. Общинският съвет в Сливен реши теренът от близо 7,9 дка да бъде отдаден на концесия . По данни на инвеститора до момента вложенията възлизат на 3,5 млн.евро. Предстои да бъде създадена ЗИП-линия, която ще свързва местността Карандила със Сливен, да бъде изградена зала за борба и джудо. Вече са завършени хостел „Езерото“ и фамилни къщи, които да посрещат туристи. Комплексът е част от международната верига „Кемпер стоп“ и може да посрещне за почивка до 30 кемпера. Станислава Стефанова, управител на комплекс „Сините камъни“, изказа благодарност на местната власт за оказаната подкрепа.

На откриването кметът на община Сливен Стефан Радев приветства инвеститора и поздрави сливенци и любителите на природата с новата придобивка. Гости на празника бяха още директорът на ТД на ДАНС Николай Чиликов и председателят на общинския съвет Димитър Митев. Домакините бяха поканили популярни музикални изпълнители, които изнесоха концерт.

Снимки

Атракцион - 2Атракцион - 3Спортно игрищеспортно игрище - 2комплекс "Сините камъни"