Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Обсъдиха изграждане на стена за боулдър катерене в зала "Асеновец"

12 юли 2019 12:10, Александра Иванова (Наблюдател)
Излъчване: Наблюдател.БГ преди около 1 седмица, брой четения: 139
....................................

Възможностите за изграждане на стена за боулдър катерене в многофункционална зала „Асеновец“ бяха обсъдени днес на среща между зам. – кмета на Община Сливен Пепа Чиликова, експертът по спортни дейности на Общината Силвия Никова и ръководствата на туристическо дружество и алпийски клуб „Сини Камъни“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Сливен.

 

От Община Сливен предлагат в реновираната зала „Асеновец“ да бъде заделено пространство за боулдър стена, която да бъде предоставена на алпийски клуб „Сини камъни“.

 

„Идеята ни е най- модерното спортно съоръжение в Сливен – зала „Асеновец“ да бъде използвано максимално и да се осигурят условия за тренировки на спортните клубове“, заяви на срещата зам. – кметът Пепа Чиликова.

 

Председателят на алпийски клуб „Сини Камъни“ Елена Гвоздейкова поясни, че в момента клубът не разполага със собствена зала за тренировки, а катеренето в Сливен е спорт с традиции и напоследък има все повече желаещи да се занимават с него. В момента близо 20 деца, юноши и девойки в Сливен тренират този спорт, а от 2016 година сливенските състезатели започват участие в републикански първенства по спортно катерене и носят медали на Сливен.

 

„В момента тренировките се провеждат в зала, която е малка и затова се налага да бъдат връщани желаещите. Нова стена би решила този проблем, и се надяваме на съдействието на Община Сливен“, заяви Елена Гвоздейкова.

 

В момента зала „Асеновец“ се ремонтира, като стремежът на Общината е многофункционалната зала да осигури добри и модерни условия за тренировки на спортните клубове от града.

 

Людмила ЙОРГОВА

 

"Фокус"