Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Премиерът Борисов иска подкрепа от Световната банка за коридора София-Скопие-Тирана

18 юли 2019 16:15, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 4 месеца, брой четения: 124
...

Световната банка да подкрепи финансирането на транспортния коридор София-Скопие-Тирана и да поеме надзора. Това е за това, което министър Бойко Борисов е поканил на своя среща - управителният директор на Световната банка и главния административен директор на Световната банка Шаолин Янг на срещата си по-рано тази сутрин.

Българският премиер заяви, че иска да види, че Световната банка финансира предприятието, но и да следи целия процес, защото е от геостратегическо значение и ще даде мощен тласък на развитието на региона, предаде БНР.

"Говорихме с шефа на Световната банка за коридора София-Скопие-Тирана", обяви Борисов на срещата пред българските посланици и обясни, че финансовата институция е готова да се ангажира с надзора на финансирането.

"Сега сме изправени пред един от най-важните коридори - Световната банка не само финансира, но и следи процеса, тя е геостратегическа", заяви премиерът при откриването на Логистичния център за споделени услуги, в който повече от 300 квалифицирани професионалистите ще работят. Това е повод за посещението на Шаолин Янг.

България и Групата на Световната банка имат устойчиво и дългогодишно партньорство, което продължаваме да развиваме и днес, увери Борисов на срещата си по-рано тази сутрин в Министерския съвет.

Премиерът Борисов отбеляза, че предимствата, които правят България, се открояват и я правят привлекателна дестинация за институции като Световната банка е стратегическото му местоположение, стабилната политическа и икономическа среда, наличието на висококвалифицирана работна ръка, много добрата инфраструктура.

Премиерът Борисов изрази увереност, че създаването на Център за споделени услуги в България ще има положително въздействие върху българската икономика. Според него това ще се основава на потенциала в секторите с висока добавена стойност и ще осигури работни места за високотехнологични специалисти, информира пресслужбата на Министерския съвет.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com