Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

БДЖ стартира кампанията "Прочетете на влака"

24 юли 2019 13:24, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 година, брой четения: 296
Електронна книга

БДЖ, заедно с българските издатели, стартира кампанията „Прочетете на влака”, която има за цел да стимулира четенето на книги по съвременен начин. Всички пътници с интелигентни устройства могат да докоснат нови светове, докато пътуват през магията на електронните книги.

В разгара на лятото всички влакове в страната разпространяват стикери с QR код, които водят до електронни книги за свободно четене. Инициативата подкрепи водещи издатели и автори в страната, които предоставиха безплатно първите книги от виртуалната библиотека „Четене на влака“.

Колекцията на Colibri Short Story "Galaxies" е една от първите книги във виртуалната библиотека на БДЖ. Авторът, Здравка Евтимова и Джанет 45, дадоха историята "Кръв от къртица" на кампанията, която влезе в учебниците в САЩ и "юли не идва".

Има и разнообразни книги за най-малките. Пет детски заглавия бяха предоставени от Издателство Инна - Червената шапчица, горските храни, морски вълнения, вълка и седемте деца и щъркела Халифа. И "Кой е запалил луната?" И "Колко е часът?" Това са заглавията на TAT Creative Publishing. - Ти си умен дете, Тино! С авторката Нели Беширова предложи на българските читатели Комуниката.

Виртуалната библиотека "Прочетете на влака" ще остане отворена за нови участници през цялата година. Всеки автор и издател може да се присъедини към каузата, като се свърже с БДЖ на официалния e-mail адрес: bdz@bdz.bg.

Реализацията на проекта "Четене на влак" ще даде възможност на читателите да се докоснат до утвърдени и нови български автори, както и да следят текущите заглавия и събития, организирани от издателите.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: pixabay.com