Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

КНСБ предлага тристранни разговори между бизнеса, синдикатите и правителството

24 юли 2019 13:56, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 година, брой четения: 221
КНСБ

Конфедерацията на независимите синдикати на България (КНСБ) предлага началото на тристранните преговори между бизнеса, синдикатите и правителството за подписване на двугодишно национално споразумение до края на мандата на кабинета, заяви президентът на Конфедерацията Пламен Димитров. Предложението е споразуменията да бъдат в три области:

„Бизнесът и икономиката като цяло, какво трябва да се промени в околната среда, какви ангажименти трябва да бъдат поети от всички страни, как и как да се защити индустриалната сфера, индустриалната политика, енергийния сектор.

Втората област, която предлагаме да обсъдим с конкретни предложения, е пазарът на труда и демографията. А третата група въпроси, които предлагаме, са политиките за социална защита "

Сред предложенията са мерки за задържане на работната сила, увеличаване на обезщетенията за безработица и за отглеждане на дете до 2-годишна възраст. Димитров уточни, че преговорите трябва да бъдат в пълна връзка с преговорите за присъединяване на България към чакалнята на МОК II и еврозоната.

Източник:
Sofia Photo Agency
novinite.com
Снимка: novinite.bg