Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

768 000 лева са инвестициите на "В и К - Сливен" ООД в публични активи

31 юли 2019 12:07,
Излъчване: Област Сливен преди 4 години, брой четения: 467
Заседание на Общото събрание на Асоциацията

На 768 хил.лева възлизат инвестиционните разходи на „В и К – Сливен“ ООД в публични активи през 2018 година, сочи годишният доклад на дружеството. Документът бе разгледан от Общото събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от „В и К – Сливен“ ООД. Заседанието се проведе под председателството на областния управител Чавдар Божурски. В него участваха кметове или зам.кметове на четирите общини, представител на водния оператор, както и екипът от служители на асоциацията.

Инвестициите в публични активи са извършени само със собствени средства, които са осигурени от текущите постъпления на дружеството. От тях 313 хил.лева са вложени за рехабилитация и разширение на водопроводната мрежа над 10 метра, 131 хил.лева – в тежкотоварни автомобили за водобснабдяване, по близо 50 хил.лева – в язовир „Асеновец“ и за довеждащи съоръжения, 55 хил.лева за сградни водопроводни отклонения и др. Със средства по ОП „Развитие на човешките ресурси“ са купени дълготрайни материални активи за 65 хил.лева, от които на 13 хил.лева възлиза собственото участие.

„В и К – Сливен“ ООД развива дейност на територията на общините от област Сливен – Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. Обхваща общо 107 населени места със 186 545 души население. Обслужваната територия е с площ 3 544 кв. км. През тази година ще започне работа по голям инвестиционен европроект в Сливен и Нова Загора, по който безвъзмездното финансиране възлиза на 86 млн.лева.

Забележка: Докладът може да бъде намерен в сайта на "В и К - Сливен" ООД.

Снимки

Екипът от служители в асоциациятаУчастниците в заседанието