Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Русия подкрепя Кристалина Георгиева като ръководител на МВФ

06 август 2019 17:11, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 година, брой четения: 368
Кристалина Георгиева

Русия ще подкрепи кандидатурата на представителката на България Кристалина Георгиева за поста управляващ директор на Международния валутен фонд. ТАСС съобщи за това, цитирайки съобщение на уебсайта на руското министерство на финансите.

В него се посочва, че за първи път в 75-годишната история на фонда той може да се ръководи от представител на държава, чиято икономика принадлежи към „развиващите се пазари“.

Руското финансово министерство заяви в изявление в понеделник, че Русия има положително отношение към кандидатурата на Георгиева и ще е готова да я подкрепи по време на гласуването, предаде Ройтерс.

„Георгиева е блестящ дипломат, напълно обучен икономист, компетентен и високопрофесионален финансист. В ситуация на нарастващ протекционизъм в световната икономика нейният опит в решаването на проблеми на развитието ще бъде по-полезен от всякога “, добави руското министерство.

Според Ройтерс, Германия е оптимист, че българската Кристалина Георгиева ще стане ръководител на Международния валутен фонд и не очаква възрастта на Георгиева да застане на пътя да стане шеф на МВФ, заяви в понеделник говорител на германското финансово министерство.

В петък правителствата на ЕС избраха 65-годишната Георгиева като кандидат за блока на МВФ след повече от 12 часа разговори. По това време повечето държави-членки на ЕС подкрепиха г-жа Георгиева, въпреки че нейната кандидатура ще изисква промяна в правилата на МВФ, която изисква управляващият директор на фонда да бъде по-млад от 65 години, когато е назначен на тази важна длъжност.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com