Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ГДБОП спря над 40 нелегални сайта за теглене на филми

07 август 2019 11:22, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 5 месеца, брой четения: 181
...

В хода на спецоперация, проведена вчера от служители на специализирания отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП под ръководството на Софийска районна прокуратура, е задържан 44-годишен столичанин. Според първоначалните данни мъжът е създал и администрирал над 40 интернет страници, чрез които е разпространявал в Интернет актуални филмови произведения. Първоначално публикувал филмите в една част от контролираните от него сайтове. След достигне на определен брой посетители и генериран трафик – за който респективно получавал заплащане от Google, той свалял произведенията и ги споделял отново, но в част от другите домейни. Процедурата се повтаряла 4-5 пъти до изчерпване на ресурса от контролираните от него сайтове. Така, за едни и същи обекти на авторско право, столичанинът получавал многократно заплащане от Гугъл, тъй като се касаело за интернет трафик към различни домейни.

Достъпът до използваните за престъпната дейност интернет страници -

www.x-movies-8.com www.new123movies.com www.phim-3s.com www.phim-14.com www.xxxmovies8.com www.ww1.serialitebg.com www.xmovies8-tv.com www.onlinemovies2017.com www.www1.xmovies-8.com www.onlinemovies2016.com www.newcinema2016.info www.movies-16.com www.onlinemovies-gold.com www.megashare-movies.com www.newmovies-2016.com www.onlinemovies-is.com www.big-top-40.com www.movie-8k.com, www.tv-1000.net www.online-movies-pro.info www.moviesonline-pro.com www.filmi-bg-audio.com www.terminator-genesys-online.info www.starwars7-download.info, www.resident-evil-7-online.info, www.mision-impossible-5-online.info www.james-bond-24-online.info www.onlain-filmi-bg.com, www.filmi-fen.com www.filmi-2015.com www.kinofilme-2014.com www.movies-2017.com www.hulu-movies.com, www.onlain-filmi.info www.ww1.movies-2015.com www.movies-16.com www.movie-32.com www.new123movies.stream/cgi-sys/suspendedpage.cgi е преустановен от ГДБОП в рамките на проведените процесуално-следствени действия, при които са събрани и необходимите електронни доказателства.

По-голямата част от сайтовете били разположени в интернет пространството на една от най-големите международни компании за предоставяне на облачни услуги в САЩ. Това създавало убеждението в извършителя, че е останал в анонимност, но проведеното международно разследване от ГДБОП и СРП документирало до край престъпната му дейност.

Източник: Plevenutre.bg