Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

България и ЕС със съвместно финансиране за изграждане на участък от магистрала "Струма"

09 август 2019 21:56, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 година, брой четения: 279
Магистрала

Българското правителство обеща почти 380 милиона евро за финансиране на изграждането на 23,6 км участък от магистрала "Струма" между Кресна и Крупник в югозападната част на страната, съобщава khl.

Магистралата, която след завършване ще се простира до 173 км, също се финансира частично от Европейския съюз (ЕС), като част от нейната стратегия за транспортна инфраструктура за 2014 - 2020 г. и в крайна сметка ще стане част от общоевропейския транспортен коридор IV.

Споразумението за финансиране на ЕС предвижда строителството на пътя да приключи до 2023 г .; имайки това предвид, проектът беше разделен на два лота.

През август 2018 г. от Агенцията за пътна инфраструктура на страната (АПИ) бяха открити търгове за двата обособени позиции (единият на стойност приблизително 227 милиона евро, а другият на приблизително 220 милиона евро).

В изявление правителството заяви, че част от финансирането му ще отиде и за рехабилитация на 18 км от съществуващия Е79, който ще стане част от магистралата, свързваща столицата София с Кулата, която седи на гръцката граница.

От АПИ заявиха, че са получени общо 22 оферти, но победителите тепърва ще бъдат обявени.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com