Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Пенсионерка цяло денонощие ръмжа с мечка в блато, за да се спаси!

10 август 2019 21:25, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 седмица, брой четения: 205
Анна Землякова

Успешно спасиха пенсионерката Анна Землякова, която над денонощие е плашила мечка с тояга и ръмжене, след като в блатото, в което тя е била затънала при бягството си от хищника, били намерени следи от обувки.

Подробности за уникалното спасяване на 83-годишната жена, около която постоянно време кръжала хищната мечка, разказа шефът на администрацията на село Сита Евгений Лупин.

По думите му, за изчезването на Анна станало ясно едва на следващото утро. Мъжът на пенсионерката до последно чакал жена му да се върне, а на следващата сутрин съобщил за изчезването ѝ на своите съселяни. Лупин казва, че благодарение на малки следи от обувки е била успешно изчислена предполагаемата зона на местоположение на бабата.

"Около 00:20 часа при мене дойде полицай с молба да му окажа съдействие и да повикам мъже с оръжие от селото, защото те са намерили мястото, където се е намирала пенсионерката. Там обаче те не чули човешки глас, а само как някой удря с тога в дърво и някъде в далечината се чували реове на мечка", разказва Евгений.

Оказало се, че Анна сама влязла в блатото, за да се скрие от женската мечка и нейното дете. След това тя затънала в блатото и могла само да отблъсква атаките на мечката с тоягата и ръмженето си.

Източник: БЛИЦ