» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Codemasters вгражда нова технология на AMD за изостряне на изображението в играта F1 2019

13 August 2019 09:39, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 1 year ago, number of readings: 256
Codemasters вгражда нова технология на AMD за изостряне на изображението в играта F1 2019

Геймърите, които се надпреварват по пистите на F1 2019 на Codemasters, сега могат да се наслаждават на безпрецедентна чистота на визиите благодарение на нов софтуерен пач с вградена поддръжка на новата CAS технология на AMD.

CAS (Contrast-Adaptive Sharpening) е филтър за динамично изостряне в програмното средство с отворен код на AMD FidelityFX , което помага на разработчиците да създават висококачествени пост-процесинг ефекти. По този начин изображенията в игрите стават още по-ясни и атрактивни, с баланс между визуалната чистота и производителността. CAS извлича подробностите в областите с нисък контраст и минимизира артефактите от типичните процедури на изостране, като подобрява качеството на изображенията за по-богати гейминг изживявания.

Новият пач F1 2019 1.07 предлага на геймърите два нови анти-алиасинг режима, с които да играят. Първият е “TAA and FidelityFX Sharpening” , който взима временно анти-алиасираното изображение, рендерирано на зададената резолюция, и прилага контрастно-адаптивното изостряне (CAS) на AMD. Вторият е “TAA and FidelityFX Upscaling”, който рендерира сцената до намалена резолюция, прилага временен анти-алиасинг, след което пуска FidelityFX Upscaling и Contrast Adaptive Sharpening за възстановяване на изображението на зададената резолюция.

Повече за CAS и FidelityFX ще научите тук.

https://gpuopen.com/gaming-product/fidelityfx/