Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кой е най-добрият начин да превеждате големи суми пари в международен план?

13 август 2019 10:46, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 година, брой четения: 256
Разплащане

Изпращането на големи количества пари през границата може да бъде малко главоболие поради много неща, като например такси за услуги или такси. Но поради разнообразието от финансови системи, които се разпространяват навсякъде, особено в интернет, намирането на най-добрия начин да преведете парите си може да бъде малко предизвикателство.

Трябва да вземете предвид времето, което е необходимо за получаване на парите ви от получателя. Освен това, доверие на системата или институцията. Независимо от това, където и да сте по света, трябва да знаете най-добрия начин да превеждате пари в международен план.

Ето някои от най-препоръчителните начини да изпращате пари на любимите си хора, да плащате такси или да купувате артикули онлайн:

 

1. Банка към банкови преводи

Изпращането на пари в международен план чрез банки стана по-лесно в днешно време. Особено когато става въпрос за изпращане на големи суми, няма нужда да се притеснявате повече за това.

Когато изпращате пари през банки, можете или да направите следното:

Вътрешни банкови преводи - това е някак традиционен начин за изпращане на пари, като лично отидете във физическа банка, за да изпратите парите. Банковият превод вероятно е един от най-сигурните начини за изпращане на пари по целия свят, дори когато това ви се струва досадно. Това е така, защото предавате парите си на банковия служител.

Всичко, от което се нуждаете за такава транзакция, е номерът на банковата сметка на получателя и SWIFT код. Банковият идентификационен код (BIC) или SWIFT код се отнася до клона на сметката, банката и държавата, в която е регистрирана.

Телефонни преводи - някои банки използват автоматизиран запис, за да ви ориентират, но други банки имат свои клиенти. Всичко, което трябва да направите, е да им се обадите и те ще свършат работата вместо вас.

Онлайн банкови преводи - понастоящем банките разполагат със своята онлайн система, в която можете да изпращате пари чрез техния уебсайт или тяхното приложение. Някои банки предлагат онлайн регистрация за онлайн банкиране, докато други могат да ви помогнат онлайн.

Обикновено получателите чрез онлайн банкиране могат да получат изпратените пари в рамките на 24 часа, а някои за 3-5 работни дни.

Може да е удобно, особено при банките, които имат онлайн банкиране, но банковите преводи имат по-ниски валутни курсове и по-високи такси.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com