Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Българските студенти в Сърбия няма да имат нужда от виза, за да учат в страната

13 август 2019 16:36, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 година, брой четения: 304
Университет

Визите за чуждестранни кандидати за студенти от български произход се премахват. Това стана ясно след изпращане на писмо от българското посолство в Белград до гимназията и до Културно-информационния център в Босилеград. Съобщава се, че изискването за визи тип D за чужденци от български произход, които са приети като редовни студенти във висши учебни заведения в България, е премахнато. Директорът на гимназията Владимир Григоров каза това пред БНР.

Изменението е в съответствие с политиката на България за улесняване на влизането и пребиваването на чужденци от български произход на територията на страната с цел обучение, се казва в писмото.

Приложението към Закона за българските лични документи, обнародвано в „Държавен вестник“, бр. 58 от 23.07.2019 г. е направено изменение, според което е разрешено разрешение за дългосрочно пребиваване, без да е необходима виза за дългосрочно пребиваване.

Как беше досега - директорът на гимназията в Босилеград Владимир Григоров:

„Да. Досега беше издадена виза, беше възможно студентът да остане в страната без виза до три месеца, да събере документи през този период, да подаде тези документи в консулството в Ниш и да получи виза. Сега това вече няма да е така".

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: pixabay.com