» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Установиха близо 7000 парфюма с логото на известни марки на ГКПП "Капитан Андреево"

14 August 2019 15:18, Stanimir Petkov
Emission of: Club of invalids-Sliven 1 year ago, number of readings: 213
Нелегални парфюми

Близо 7000 парфюма и тоалетни води със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост задържаха митническите служители от Териториална дирекция Южна Морска и Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“.

Стоката е открита на 10 август при проверка на автобус, с турска регистрация, пътуващ по редовната линия Истанбул-Букурещ, при прилагане на мерките по защита на интелектуалната собственост.

Пред митническите служители един от пътниците декларирал, че е закупил ароматите от пазара в Истанбул, но не знаел, че са имитация на световноизвестни марки. Открити са 6900 парфюма и тоалетни води с логото на 15 различни световни марки. За случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

Във връзка със защитата на права върху интелектуалната собственост, в изпълнение на Регламент 608/2013 г. на ЕС и Закона за марките и географските означения, от началото на годината до момента, митническите служители на "Капитан Андреево" са задържали при 266 случая близо 150 000 артикула.

Най-често задържаните стоки са облекла, парфюми и козметика, обувки, маратонки и чанти.

Източник: Дарик
Снимка: Агенция "Митници"