Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Удавена на плажа в Созопол стана петата жертва за седмица

05 септември 2019 11:00, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 5 месеца, брой четения: 163
Море

Черната серия с удавени по южното черноморие продължава. Поредната трагедия се разигра в днес на плажа в Созопол. Жена на средна възраст се е удавила в бурното море, на метри от брега. Туристи забелязали около обяд тялото й в плитчините и подали сигнал в полицията.

Никой не е видял кога и как се е случило поредното нещастие. Тялото на туристката е откарано за аутопсия в бургаската болница, потвърдиха от там. Не е изключено жената да е била повалена внезапноо от масивен инфаркт, но причините за смъртта й ще станат ясни едва след аутопсията. Полицията пък работи по установяване на самоличността на жертвата.

Спасители отново бият тревога и предупреждават, че морето в момента е изключително опасно. С последният фатален инцидент, черната статистика сочи, че за изминалата седмица по южното черноморие са се удавили общо петима души. Инцидентите са станали на различни плажове.

Само преди три дни 63-годишен чешки турист се удави на плажа в Поморие. Ден по-рано се разигра страховита трагедия на плаж "Липите" край Синеморец. Морето погълна там дете и баща му, докато се опитвал да го спаси. Преди седмица пък 15-годишен младеж загуби живота си в Царево. Той се удави след фатален скок от скалите под кръста, който е един от символите на града.

В пълвите дни на септември по цялото южно черноморие има опасни подводни течения и мъртво вълнение. Друга опасност са бурните вълни по това време на сезона. Изминалият сезон беше белязан с много трагични инциденти, повечето от които станаха на неохраняеми плажове или в извънработното време на спасителите.

От началото на септември всички ивици са с намален брой спасители, а след 15-ти ще останат да дежурят само мобилни двойки.

Източник: novinite.bg