Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливен чества Съединението

06 септември 2019 22:44,
Излъчване: Област Сливен преди 4 години, брой четения: 777
Празнични фойерверки за Деня на Съединението в Сливен

С тържествена церемония с военни почести, поднасяне на венци и цветя и празнични илюминации Сливен отбеляза Деня на Съединението. Ритуалът се състоя на 6 септември от 20 часа на централния площад „Хаджи Димитър”. Гост на празника бе областният управител Чавдар Божурски.

„Съединението ни дава много важен урок и той е, че когато сме отдадени на кауза, когато сме единни, когато мечтаем дръзко и действаме смело и отговорно, можем да постигнем всичко. Да живее България!”, заяви в приветствието си към сливенци кметът Стефан Радев. Негово Високопреосвещенство сливенският митрополит Иоаникий отслужи молитва за здраве и добруване на българския народ. Церемонията завърши с пищна празнична заря.

Гости на събитието бяха още народният представител Кольо Милев, председателят на общинския съвет Димитър Митев, директорът на ТД на ДАНС-Сливен Николай Чиликов, началникът на РУО Милена Чолакова, общински съветници. Поздравителен адрес и цветя бяха изпратени от земеделския министър Десислава Танева, цветя бяха поднесени и от името на евродепутата Асим Адемов и народния представител Мария Белова.

Тържествената церемония за 134-годишнината от Съединението на Княжество България с Източна Румелия бе организирана от община Сливен и Центъра за подготовка на специалисти – Сливен с командир полк.Любомир Вачев.

Шести септември влиза в календара на националните празници в България през 1998 година, с решение на Народното събрание.

Снимки

Областният управител Чавдар Божурски поднесе венец пред паметника на Хаджи ДимитърЦентърът за подготовка на специалисти участва в церемониятаГостите на ритуалаКметът Стефан Радев приветства гражданите с празникаДядо владика отправи молитва за здраве и успехи на българския народПолк. Любомир Вачев прие строяЦеремонията - 2Празничната заря - 2Празничната заря - 3