Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливен е домакин на съвместен форум с Бидгошч и Ниш

09 септември 2019 15:49,
Излъчване: Област Сливен преди 4 години, брой четения: 484
Откриването на форума в общинската зала "Май". Снимка: Община Сливен.

Община Сливен е домакин на съвместен тридневен форум с участието на представители на местната власт и различни организации от Бидгошч, Полша и Ниш, Сърбия. Целта на събитието е да се установи сътрудничество в областта на образованието, културата и бизнеса. Гост на откриването на 9 май в заседателната зала „Май” бяха зам.областният управител Камен Костов, зам.посланикът на Полша Анджей Мойковски и Гордана Божич, първи съветник в посолството на Сърбия

„ Убеден съм, че ние имаме какво много да научим като добри практики и опит от бързо развиващи се градове като Бидгошч и Ниш. Убеден съм, че и ние имаме много какво да покажем”, каза кметът Стефан Радев в приветствието си към участниците. Гости и домакини представиха природните, културните и историческите забележителности и перспективите за развитие на своите градове.

Вторият ден на срещата ще е посветен на културата и младежта. С интерес се очаква 11 септември, когато на международната среща Община Сливен ще покаже новия бизнес-каталог „Инвестиционна дестинация – Сливен и Ямбол”.

Международната среща привлече интереса на местните органи на властта в Бидгошч и Ниш, както и на университети и културни институции, търговски камари, агенции за местно и регионално развитие, индустриални и технологични паркове, туристически и културни центрове, нестопански организации от двата града в Полша и Сърбия.

Форумът се организира от Община Сливен в партньорство с органите на местната власт в Бидгошч и Ниш по ОП „Европа за гражданите”.