» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

БСП внесе закона на Мая Манолова за медицинските специалисти

11 September 2019 12:11, Stanimir Petkov
Emission of: Club of invalids-Sliven 5 months ago, number of readings: 131
Корнелия Нинова

Соцлидерът Корнелия Нинова внесе проектозакона на Мая Манолова за медицинските специалисти в деня, когато се очаква градският пленум на столичната соцорганизация да гласува подкрепа за кандидатурата на бившия омбудсман.

Медицинските сестри протестират справедливо за възнагражденията си, застана на тяхна страна Нинова.

Тя обяви, че депутатите от „БСП за България“ внасят в парламента Закон за съсловните организации на медицинските сестри, акушерките, асоциираните медицински специалисти, зъботехниците и помощник-фармацевтите, в изработката на който участва и Манолова. Законът цели да въведе равнопоставеност между различните организации, както и да им даде възможност да участват в съставянето на нормативни документи.

От БСП подкрепят и искането на мединските сестри за основно възнаграждение от две минимални работни заплата или 1120 лева. Опозицията ще предложи увеличението на заплатите по време на бюджетната процедура в края на настоящата година.

Медицнските сестри излизат на протест пред парламента отново, след като в края на април правителството отпусна 50 млн. лева, които да бъдат използвани за увеличението на заплатите в сектора. Според здравните работници обаче увеличението на възнаграждението им е символично.

Източник: Дарик
Снимка: БГНЕС