Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Учени откриха начин как да забавят процеса на стареене

12 септември 2019 11:54, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 8 месеца, брой четения: 198
ДНК

По случайност учените в Съединените щати не само забавиха, но директно обърнаха процеса на стареене. Резултатите тепърва ще бъдат тествани чрез тестване на по-големи групи доброволци, но изследователите са оптимисти, според публикация в "Aging Cell".

Учени от американската изследователска организация "Intervene Immune" са намерили начин да обърнат стареенето с антидиабетни лекарства и растежен хормон соматотропин, обяснява изданието.

Изследователите не са планирали да създадат лек за подмладяване, те просто искали да разберат колко безопасно е да се използва хормон на растежа за възстановяване на тъканите на тимусната жлеза, което се случва при формирането, диференцирането и „обучението“ на основните борци за имунитет, т.е. Т-клетките разпознават нормалните функционални клетки на тялото и унищожават ненужни и патологично променени. Тимусът се развива и започва да функционира активно преди раждането.

Достига максимални размери през пубертета. Тогава той започва да атрофира и до 40-годишна възраст 90% от функционалната му тъкан се заменя с мазнини. Този процес е отчасти отговорен и за понижаване на имунитета на възрастните хора.

По-ранни проучвания показват, че с помощта на хормон на растежа е възможно да се започне регенерацията на тимусната жлеза.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: pixabay.com