Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Премиерът Борисов се срещна с министър-председателя на провинция Долна Австрия Йохана Микл-Лайтнер

12 септември 2019 15:25, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 5 месеца, брой четения: 104
Бойко Борисов

"Не си представям по-добри приятелски отношения между Долна Австрия и България." Това заяви премиерът Бойко Борисов след срещата си с министър-председателя на Федералната провинция Долна Австрия Йохана Микл-Лайтнер, съобщи правителствената пресслужба.

"България е страна, която има нулева миграция поради всички предприети мерки, спазвайки всички европейски правила", каза Борисов.

Той подчерта отличните си отношения с федералния канцлер на Австрия Себастиан Курц и огромния обем на работата, извършена по време на председателствата на двете страни на Съвета на ЕС.

"Имаме много идеи, които обсъждахме сега по отношение на бъдещето на Западните Балкани и региона", добави Борисов.

По време на срещата си с Йохана Микл Лайтнер Борисов отбеляза, че доброто партньорство с Долна Австрия е пример за насърчаване на по-тясно регионално сътрудничество между градове, общини и компании.

Борисов подчертава интереса на страната ни към увеличаване на инвестициите от Долна Австрия, особено в проекти с висока производствена и високотехнологична стойност. Според премиера сътрудничеството в областта на дигитализацията на икономиката, внедряването на иновации и информационни технологии може да даде конкретни резултати.

Друга област с потенциал за оперативна съвместимост е производството на резервни части и компоненти за водещи световни производители на автомобили и сервизни компании със значителна добавена стойност.

Борисов допълни, че страната ни високо оценява австрийския опит, който е много полезен за насърчаване на дуалната система на професионалното образование в България.

Премиерът отбеляза конструктивно сътрудничество с Австрия и близки позиции по важни въпроси от дневния ред на Европейския съюз, като европейската перспектива на Западните Балкани, миграцията, сигурността, Дунавската стратегия.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com