Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кулинарни изкушения, хубава музика и много настроение белязаха началото на „Фестивала на 100-те войводи“

13 септември 2019 23:13, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 587
---

Един от топ-готвачите на България - Ути Бъчваров, направи истинско кулинарно шоу и даде началото на тазгодишното издание на „Фестивала на 100-те войводи“, който се провежда в Градската градина на Сливен за пети път. След това за доброто настроение на публиката се погрижиха самодейни състави от общината. Кметът Стефан Радев откри фестивала и поздрави гостите и участниците на събитието. Той пожела на всички да запазят незабравими спомени от двата дни на фестивала.

„Идеята на Фестивала е да възроди една отколешна традиция, когато Сливен е бил център за търговци от цялата страна и чужбина. Радвам се, че за пета поредна година Община Сливен успява да го организира и той става все по-посещаван. Има още какво да се надгражда и имаме какво да покажем като регион, защото сливенски фирми произвеждат качествени продукти. Вярвам, че това, което правим, има потенциал да се превърне в още по-мащабно събитие“, каза кметът Радев.

След това на сцената се качиха голямата българска певица Валя Балканска и гайдарят Петър Янев. Вечерта приключи с дългоочаквания концерт на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“.

В събота програмата започва в 11.00 часа с куклен театър за най-малките. От 18.00 часа са изявите на самодейни състави, след което ще звучат песни на Куку-бенд. От 21.30 часа започва концерт на Емилия.

Гостите на събитието имат шанса и в събота да разгледат и опитат продуктите на местните производители. 20 сливенски фирми участват в петото издание на „Фестивала на 100-те войводи“. На шатрите, разположени в Градската градина, се предлагат първокачествени местни продукти – колбаси, сирене, кашкавал, бира, мед и др. За първи път тази година местен производител на лютеница и пюрета се включва в проявата.

13.09.2019 г.

Снимки

------------------------------