Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

София ще бъде домакин на Европейската седмица на мобилността

16 септември 2019 16:31, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 година, брой четения: 365
...

Столицата е домакин на Европейската седмица на мобилността.

Това е годишна кампания за устойчива градска мобилност, организирана от Секретариата на Европейската организация с подкрепата на Европейската комисия.

Тази година събитието е посветено на темата "Безопасно ходене и колоездене", а мотото е "Разходка с нас!" Инициативата ще продължи до 22 септември.

От днес до 20 септември всички студенти, които са заредили карта в центровете за продажба на Софийския център за градска мобилност на площад „Възраждане“, Европейския съюз или НДК, ще получат книга за подаръци и безплатна едногодишна карта за четене за Софийската градска библиотека.

Кулминацията на Европейската седмица на мобилността е 22 септември, обявена от ЕК за Ден без автомобили. Тогава всички участващи градове обозначават зона в централната градска зона, предназначена само за пешеходци, велосипедисти и обществен транспорт. За София това е зоната, заключена между булевардите: "Ал. Дондуков", "Васил Левски", "Патриарх Евтимий", "Христо Ботев", "Ал. Стамболийски", "Мария Луиза", с изключение на границата улици и булеварди.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com