Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Пет мобилни лекарски кабинета получи Сливенска област

17 септември 2019 15:59,
Излъчване: Област Сливен преди 4 години, брой четения: 560

Пет мобилни лекарски кабинета са предоставени безвъзмездно на Сливенска област със заповед на министъра на здравеопазването, съобщава директорът на РЗИ – Сливен д-р Петя Балулова в писмо до областния управител Чавдар Божурски.

Два от кабинетите са педиатрични, по един – акушеро-гинекологичен, имунизационен и флуорографски. В тях лекари-специалисти ще извършват профилактични прегледи и имунизации до 5 ноември в районите на Сливенска област, където има по-големи групи лица със затруднен достъп до здравеопазване и неосигурени лица от ромски произход. По наблюдение на РЗИ, здравни медиатори и неправителствени организации, затруднени в достъпа до медицинска помощ са общности в гр. Котел, гр. Шивачево, селата Тополчане, Селиминово, Самуилово, Сборище, Съдиево, Коньово. Уязвими групи са установени в селата Градец и Сотиря, в градовете Нова Загора и Шивачево, в сливенския кв.”Надежда”, съобщава д-р Балулова.

Прегледите ще бъдат предшествани от беседи и информационни кампании сред населението, насочени към значението на профилактичните прегледи, имунизациите, храненето и отглеждането на малките деца, предпазването от най-разпространените инфекциозни и хронични незаразни болести и др.