Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Модерен център за видеонаблюдение в реално време беше открит в Община Сливен

19 септември 2019 13:44, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 580
---

Нов център за видеонаблюдение към Община Сливен беше официално открит днес. Кметът Стефан Радев заяви, че основната цел е повишаване сигурността на гражданите и опазване на обществения ред, в партньорство с МВР.

 

„Новата система дава видимост в реално време. Тя дава връзка и с полицията. Това, което правим, е да разширяваме системата в града. От първостепенна важност за нас е общинската собственост, общата инфраструктура, за която сме отговорни и трябва да пазим. Използваме системата и за превенция срещу нарушения и престъпления, за анализ на данни, на трафик. Модерните, камери, които слагаме, имат много аналитични функции“, каза Стефан Радев.

Директорът на ОДМВР-Сливен ст. комисар Димитър Величков подчерта за доброто взаимодействие на полицията с Общината.

„Отдавна се говореше за видеонаблюдение в нашия град и ето – това е факт, благодарение на Община Сливен, в лицето на кмета Стефан Радев и общинската администрация. Системата ще бъде от изключителна полза за работата на МВР. А именно – разкриване на тежки криминални престъпления, защото тези камери са от високо технологичен клас и успяват да локализират мястото, събитието, прихващане на номера. Те ще ни помагат и при тежки пътни произшествия и ползотворната ни работа и взаимодействие с Община Сливен е факт. Благодаря на кмета за този високотехнологичен проект, който в бъдеще ще бъде от изключителна полза за нас и ще подсигурява сигурността на гражданите на Сливен“, каза Величков.

На събитието беше подчертано, че с камерите по никакъв начин няма да се нарушават правата на гражданите.

„Тази система ще бъде използвана само и единствено за безопасността на хората, превенция и предотвратяване на вандалски и хулигански прояви“, подчерта Стефан Радев.

Той допълни, че предстои разширяване на системата на територията на цялата община.

„Имаме изготвен проект за поставяне на видеонаблюдение в парк „Асеновец“. Не спираме да правим планове за разширяване на системата в различни посоки, в това число и към Вилна зона, но приоритет винаги са училища, детски градини, паркове, места за обществено ползване. Когато ги наситим с камери, продължаваме и в други посоки. Малките населени места също са ни приоритет. На някои точки вече има изградено видеонаблюдение“, обясни кметът.

Общината модернизира и автопарка на общинска охрана. Днес бяха представени и два нови автомобила за работата на служителите в дружеството.

„С това обновяване се улеснява работата на колегите. С автомобилите те могат да реагират на сигналите, когато бъдат забелязани хулигански или вандалски прояви“, посочи от своя страна управителят на „Общинска охрана и СОТ-Сливен Петко Чолаков.

Стефан Радев беше категоричен, че общината ще продължи работа по разширяване обхвата на системата, която да осигурява безопасността и спокойствието на гражданите, както и опазване на обществения ред.

„Убеден съм, че това е пътят и трябва да продължим в тази посока на превенция и доброто взаимодействие с полицията. Ние сме решени да продължим да влагаме средства за сигурността на гражданите“, подчерта кметът Радев.

Сред официалните гости на събитието бяха още председателят на Общинския съвет Димитър Митев и заместник-областният управител Камен Костов.

19.09.2019 г.

Снимки

---------------