Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Европейска нощ на учените в Националния музей на текстилната индустрия в Сливен

24 септември 2019 15:45, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 година, брой четения: 379
Европейска нощ на учените в Националния музей на текстилната индустрия в Сливен

Сливенският Текстилен музей и тази година се включва в Европейската нощ на учените с богата и разнообразна програма.

Инициативата обединява събития, които се провеждат в последния петък от септември едновременно в стотици европейски градове. Тази година нашата страна участва с 50 локации в 13 български селища.

В Сливен специална програма за Нощта на учените са подготвили Националният музей на текстилната индустрия и Крепост Туида.

Програмата в Текстилния музей е с начален час 17:00 часа и ще продължи до 22:00 часа. В нея са включени интересни занимания за деца и възрастни. За малките приятели на науката – забавни математически игри, приказно космическо пътешествие, наблюдения и експерименти. За пораснали откриватели - научно кафене с любопитни презентации и демонстрации и ателие, посветено на българската шевица. Всички ще имат възможност да се включат в рисуването на пеперуди върху общо копринено платно.

Постоянната експозиция на музея и изложбите „Вариации в синьо” и „Хлебни мрежи” ще бъдат достъпни в вход свободен.

Събитията се реализират в партньорство с: Център по забавно математика, София; Астроклуб „Проксима”, Сливен; Група „СеданкаТа”; Национална художествена гимназия „Димитър Добрович”, Сливен; Технически университет - филиал и Колеж, Сливен; Сдружение ”Общество за култура и съпричастност Щъркелите”.

Снимки

Европейска нощ на учените в Националния музей на текстилната индустрия в СливенЕвропейска нощ на учените в Националния музей на текстилната индустрия в СливенЕвропейска нощ на учените в Националния музей на текстилната индустрия в СливенЕвропейска нощ на учените в Националния музей на текстилната индустрия в Сливен

Файлове

Програма [84.5KB]

Portable Document Format File