Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Състоя се тържествена промоция на Випуск 2019 на Филиал Сливен към Медицински университет – Варна

28 септември 2019 14:08, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 721
---

На официална церемония днес, 34 абсолвенти на Филиал Сливен към Медицински университет – Варна получиха дипломите си за ,,Медицинска сестра” и ,,Акушерка”. Те им бяха връчени от ректора на Медицински университет ,,Проф. д-р Параскев Стоянов”-Варна проф. д-р Красимир Иванов.

,,Горд съм, че вече седем години студентите, които се обучават тук, получават образование, което отговаря на най-високите национални и международни стандарти. Вие получихте ценни дарове като личен опит и професионални умения на най-добрите преподаватели, които ще ви помогнат да преминете през трудностите и предизвикателствата по пътя напред. Разполагате със всички предпоставки да бъдете сред най-уважаваните медицински сестри и акушерки”, заяви в словото си ректорът. Той пожела на абсолвентите здраве, сила и дръзновение, за да следват хуманния път в здравеопазването.

Дипломантите поздрави и временно изпълняващият длъжността кмет на община Сливен Румен Иванов, който им пожела здраве и успешна реализация в избраната от тях професия.

,, Много съм щастлив, че и тази година се провежда церемония по връчване на дипломите от филиала на Медицинския университет-Варна, тук, в Сливен. Това ме кара да си мисля, че всичките ни усилия в развитието на младите и на образованието, не са напразни. Сигурен съм, че благодарение на вас в града ни ще има още по-добра медицинска грижа”, посочи в словото си Румен Иванов.

34 медицински сестри и акушерки положиха клетва, в основата, на която лежи обетът на Флоранс Найтингейл.

Грамота и парични награди получиха първенците на Випуск 2019 Станислава Урумова от специалност ,,Медицинска сестра” и Събина Стефанова от специалност ,,Акушерка”. Предметни награди, осигурени от Община Сливен и МУ - Варна, получиха всички абсолвенти от третия випуск на филиала.

Сред официалните гости на събитието, състояло се в зала „Сливен“ бяха областният управител Чавдар Божурски, председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, зам.-кметът Пепа Чиликова, академичното ръководство на Медицинския университет във Варна и на филиала в Сливен, директори и управители на лечебни заведения в града, както и семействата и близки на дипломантите.

За доброто настроение на присъстващите допринесоха изпълненията на тазгодишния носител на наградата „Цветен камертон” Добромира Стоянова, смесен хор „Добри Чинтулов“ при НЧ „Зора 1860“, с диригент Георгиос Филаделфевс, грациите от Балетна школа „Петипа“ – Сливен, струнния квартет на Сливенския симфоничен оркестър и Сливенския духов оркестър.

28.09.2019 г.

 

Снимки

---------------------------