Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

PayPal напуска криптовалутния съюз на Facebook

06 октомври 2019 17:10, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 8 месеца, брой четения: 183
PayPal

Глобалната платежна система на PayPal се изтегля от Асоциацията Везни, създадена да стартира бъдещата криптовалута със същото име на Facebook.

PayPal беше един от 28-те корпоративни членове на асоциацията. Очакваше се всички учредители да инвестират минимум 10 милиона долара за финансиране на оперативните разходи по проекта. Тези инвестиции обаче все още не са направени. Тази седмица The Wall Street Journal съобщи, че Visa, Mastercard и други финансови партньори в асоциацията също са в процес на преразглеждане на участието си след отговор на правителството. Те са получили писма от Министерството на финансите с молба за пълен преглед на програмите им за борба с прането на пари и как дигиталната валута на Везни ще се впише в тях. Когато обаче дружествата членове на асоциацията поискаха от Facebook информация за тези въпроси, те не получиха подробни отговори.

Така Mastercard и Visa са преразгледали участието си в криптовалутата на Facebook.

PayPal обаче е първият партньор, който направи радикална крачка от проекта. „PayPal взе решение да се откаже от по-нататъшното участие в Асоциацията на Везните към този момент и да продължи да се съсредоточава върху напредването на съществуващите мисии и бизнес приоритети“, пише в съобщение в петък говорителката на PayPal, Аманда Кофи. Оттеглянето на компанията може да означава, че асоциацията започва да се разпада, коментират наблюдатели.

Източник:
Sofia Photo Agency
Снимка: pixabay.com