Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Възрастни граждани от Сливен дискутираха за Европа

07 октомври 2019 09:31, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 8 месеца, брой четения: 272
Възрастни граждани от Сливен дискутираха за Европа

В началото на октомври Европа Директно – Сливен проведе дискусия с възрастни хора от Сливен на тема: „Каква Европа искаме за нашите деца?”.

 

В дискусията участваха представители на няколко клуба на пенсионерите от Сливен, а мястото на събитието беше в ремонтираната от Община Сливен сграда в квартал Дружба-Изток. Събитието беше уважено от Председателя на Съюз на пенсионерите 2004-Обединени – г-жа Пенка Симеонова.

 

Заместник-кметът на Община Сливен – Стоян Марков откри срещата като честити празника на възрастните хора – 1 октомври и им благодари за присъствието. Той подчерта, че Община Сливен е положила много усилия за създаването на този клуб, за да го превърне от едно изоставено място в това, което е днес. Също така отбеляза, че ръководството на общината изпълнява редица инфраструктурни и социални проекти, финансирани от европейските програми, които имат за цел да подпомагат нашите родители да се чувстват по-добре. Г-н Марков подари на новосъздадения клуб луксозен албум със снимки на емблематични места от Сливен, както и 4 книжки, представящи културните и спортните празници, най-известните исторически обекти на Сливен и добрите места за храна и почивка в нашия град.

 

След това на участниците беше представена дейността и услугите на информационния център Европа Директно – Сливен, след което те бяха запознати накратко с историята и институциите на Европейския съюз и какво прави Европа за нас и нашите региони: от защита на правата и свободи на европейските граждани, през свободата ни да се придвижваме свободно и правата ни на потребители и пътници до съвременния облик на града ни, постигнат чрез изпълнението на проекти, подпомогнати от европейските програми.

 

В последвалата дискусия възрастните хора дискутираха много въпроси: за неравнопоставеността в стандартите на България спрямо западноевропейските държави; за ползването на здравни и социални услуги в Европа; за младите хора и техните перспективи в България; за ползите на България от членството в ЕС, за сигурността и стабилността на нашия континент, за възможностите за обмен между групи и организации на възрастни хора от Сливен и други европейски страни и др.

 

В допълнение участниците в дискусията имаха възможността да си вземат безплатни информационни материали, предоставени им от Европа Директно – Сливен.

 

Дискусията е част от информационната кампания на Европа Директно – Сливен относно ЕС и има за цел да повиши информираността на гражданите относно Съюза, европейските институции и какво прави ЕС в полза на различни групи от населението.

 

Повече снимки можете да видите на нашата Фейсбук страница.

 

https://www.facebook.com/SlivenEuropeDirect/posts/1367769556733404

Снимки

Възрастни граждани от Сливен дискутираха за Европа Възрастни граждани от Сливен дискутираха за Европа Възрастни граждани от Сливен дискутираха за Европа Възрастни граждани от Сливен дискутираха за Европа Възрастни граждани от Сливен дискутираха за Европа Възрастни граждани от Сливен дискутираха за Европа Възрастни граждани от Сливен дискутираха за Европа Възрастни граждани от Сливен дискутираха за Европа