Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Обединеното кралство вярва, че ЕС не прави компромиси с преговорите за Брекзит

09 октомври 2019 14:12, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 година, брой четения: 334
Дебат

Великобритания досега не е виждала компромис от страна на Европейския съюз в преговорите за Brexit, заяви днес британският премиер Борис Джонсън, призовавайки общността да бъде гъвкава, за да постигне споразумение за излизане, предаде Ройтерс.

Според говорителя премиерът каза на своите министри, че Великобритания все още търси споразумение и че техническите преговори с ЕС все още продължават.

По-рано ЕС заяви, че Обединеното кралство играе „глупава игра за обвинение“ над Brexit, след като източник от офиса на Джонсън заяви, че по същество е невъзможно да се постигне сделка, тъй като германският канцлер Ангела Меркел е направила неприемливи искания.

Отделен източник на Даунинг стрийт каза на Ройтерс, че ако Европейският съюз не направи компромис и не сключи сделка за Brexit, скоро Обединеното кралство ще остане без сделка.

Говорителят на министър-председателя заяви, че разговорите са очевидно в критичен етап.

"Премиерът наистина иска сделка, но за да постигне това, ще е необходим известен компромис от страна на ЕС и засега не виждаме подобно нещо", каза той и добави, че не Великобритания е тази говорим за обвиняващи игри.

„От наша страна отново заявяваме, че позицията на ЕС не се е променила. Искаме сделка, работим с Великобритания за сделка “, каза говорителят Мина Андреева пред репортери.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: pixabay.com