Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Евакуираха българи от хотел в Бодрум заради буря

09 октомври 2019 14:28, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 7 месеца, брой четения: 208
Буря

Българите се озоваха пред очите на буря в турския курорт Бодрум. Приземният етаж на хотела беше буквално потопен. Изискваше се евакуация. След това туристите бяха преместени в друг хотел. Стаите там обаче бяха напоени с мухъл и влага. Имаше и хлебарки.

„Дъждът се спускаше в порой. Комплексът беше наистина голям. Бяхме настанени не в самия хотел, а в малки къщички, разположени отстрани. Когато отидохме в основния ресторант, видяхме, че има щети. Сградата е построена на склон и водата просто се излива като водопад. Туристите се бяха събрали във фоайето. Малко по-късно евакуацията започна. Въпреки това никой не ни е информирал за това. Разбрахме случайно. Казаха ни, че ще ни настанят в друг хотел. Местоположението обаче беше ужасно. Сега сме отново в стария хотел. Самите ние поехме риска да се върнем “, каза потърпевшият Георги Маринов в ефир на„ Здравей, България “.

"Ситуацията в този район на Бодрум беше тежка. Имаше и жертви. В рамките на 3 часа нашите партньори от турския курорт успяха да евакуират всички. Съжаляваме, че туристите трябваше да бъдат преместени в не толкова хубави хотели, но по-важното е, че нямаше инциденти. Ще преговаряме българите да получат обезщетение ", каза директорът на туристическата агенция Яна Хитова.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: pixabay.com