Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Доналд Туск обвини Борис Джонсън, че играе с бъдещето на Европа

09 октомври 2019 14:39, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 8 месеца, брой четения: 171
Брекзит

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск обвини британския премиер Борис Джонсън, че играе с бъдещето на Европа, съобщава АФП. Туск призова Великобритания да каже какво иска да прави с Brexit, предаде ДПА.

„Борис Джонсън, залогът е да не спечелите някаква глупава игра на вината. На риск е бъдещето на Европа и Великобритания, както и сигурността и интересите на нашия народ. Не искате сделка, не искате разширение, не искате да отмените, кво вади? “, Каза Туск в туитър.

Говорителят на Европейската комисия Мина Андреева подчерта, че позицията на Брюксел не се е променила. "Искаме сделка. Работим по споразумение с Великобритания", каза тя и добави, че техническите преговори продължават.

Европейската комисия отхвърли твърденията, че разговорите за излизането на Великобритания от ЕС са били провал. Преговорите продължават, дори и днес. "Работим с нагласа за постигане на споразумение", заяви говорител на ЕК. Той добави, че комисарите ще разгледат последните предложения на британския премиер Борис Джонсън по ирландската граница днес (Belt. Сряда - 9 октомври).

Вчера ирландските медии цитираха източник от британското правителство, според който преговорите са били провалени. Източникът твърди, че ирландската страна не иска допълнителни преговори.

През последните дни ЕС обсъди предложенията на Джонсън за избягване на раздяла без споразумение на 31 октомври. Британският премиер казва, че няма да иска ЕС за ново забавяне и европейските източници неофициално са коментирали, че предложенията му не са приемливи.

Междувременно германският канцлер Ангела Меркел предупреди британския премиер Борис Джонсън, че е много малко вероятно да постигне сделка за Brexit поради липсата на нови предложения за Ирландия в Лондон, според източник от Даунинг Стрийт 10. Двамата лидери имаха телефон обадете се, добави AFP.

Меркел даде да се разбере, че е малко вероятно да се стигне до сделка и Европейският съюз има право да наложи вето на напускането на Митническия съюз от Обединеното кралство, съобщиха от кабинета на Джонсън. Германското правителство все още не е коментирало британското изявление.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: pixabay.com