Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Пиян до козирката обърна ТИР с енергийно гориво

09 октомври 2019 16:21, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 4 месеца, брой четения: 190
Катастрофа ТИР

Пиян до козирката водач на товарен автомобил „Волво“с прикачено на него ремарке е станал причина за катастрофа, при която по път ІІІ-554 са се разпилели тонове енергийно гориво, съобщиха от ОД на МВР-Стара Загора. Сигналът за произшествието е бил подаден към 16,20 часа на 8 октомври, при пристигане на място в района на ТЕЦ „Брикел“ полицаите открили композицията обърната насред асфалта.

При проверка с дрегер станало ясно, че 46-годишният водач от близкото село Обручище е седнал зад волана с 3,06 промила алкохол в издишания въздух. При обръщането на камиона е пострадал возещият се в кабината 60-годишен спътник на шофьора, който е настанен в старозагорската УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ със счупена дясна ръка.

По същото време отново пиян водач стана причина за задръстване по автомагистрала Тракия като обърна товарен „Мерцедес“ със 70 прасета в карусерията . От полицията уточняват, че 55-годишният Юрий Михайлов, който е от Ямбол, но работел за пловдивска фирма е въртял геврека с 1,83 промила алкохол.Само по чудо и при двата инцидента не е имало убити или по-сериозно ранени за разлика от трагичния инцидент на 6 октомври в Сливен, където 28-годишният Георги Мангов прегази на пешеходна пътека в 4,00 часа заранта с лекия си автомобил „Алфа Ромео“ 16-годишната Фатме Кязимова, ученичка от местната гимназия по туризъм и хотелиерство. Момичето загина на място, а водачът избяга и бе намерен в дискотека, където дрегерът е установил 2,24 промила алкохол.

В рамките на масирани проверки след смъртта на ученичката в Сливенска област са били задържани за по 24 часа двама водачи, които карали с по 1,88 и 1,99 промила алкохол, като единият се оказал дори без книжка.

Източник: Монитор