Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Тайбе Юсеин е спортист на месец септември

09 октомври 2019 20:19, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 7 месеца, брой четения: 263
Тайбе Юсеин

Сребърната медалистка от Световното първенство по борба в категория до 62 килограма Тайбе Юсеин беше наградена днес за Спортист №1 на месец септември в традиционната анкета на Пресклуб “България”, съобщи Gong.bg. Освен сребърния медал в Казахстан, тя спечели и единствената засега олимпийска квота за България за Игрите в Токио в борбата.

"Искам да ви благодаря, че сте ме уважили и че сте ме избрали за №1, тъй като миналият месец беше изключително успешен - с медали от световни и европейски първенства", бяха първите думи на Спортист №1 на България за изминалата година след награждаването. Тя сподели няколко думи и за своята почивка.

"Починах си. Колкото можах, се отърсих от цялото напрежение, което имах преди състезанието. Почивката беше кратка, тъй като от тази седмица започнахме да тренираме. Чувствам се добре, здрава съм", заяви Тайбе. За пореден път българката се върна към финала в Казахстан, който загуби с 3:5 точки от Айсулу Тинибекова от Киргизстан.

"Може да се кажe, че имаше моментно отпускане на самия финал. Много малко време ме делеше от втора световна титла, но пък ще го помня и това ще ми е обица на ухото. Ще знам какво трябва да правя при такава ситуация", заяви Юсеин.

Източник: gong.bg
Снимка: БГНЕС