Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Забавянето на дългосрочен инвестиционен план на ЕС би навредило на гражданите и бизнеса

10 октомври 2019 13:33, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 8 месеца, брой четения: 173
Европейски съюз

В резолюция, приета в четвъртък, членовете на ЕП предупреждават за „ясен риск“, че инвестиционният план на ЕС за 2021-2027 г. няма да бъде успешно одобрен навреме със Съвета.

В текста, приет с 426 гласа против 163 и 67 въздържали се, членовете на ЕП потвърждават позицията на предишния Парламент относно следващата многогодишна финансова рамка (МФР), приета през ноември 2018 г .;

коригира позицията на Парламента за засилване на защитата на климата, като подчертава „спешната необходимост от нов квантов скок в политическите и финансови усилия“ за постигане целите на Парижките споразумения;

помолете Комисията да изясни как политическите обещания, направени през юли от избрания председател на Комисията Урсула фон дер Лейен, ще окажат финансово въздействие върху следващия дългосрочен бюджет на ЕС;

настоятелно призовават Комисията да представи план за действие в извънредни ситуации, тъй като те виждат „ясен риск“ сложните преговори, които ще бъдат проведени между Парламента и Съвета, да не бъдат завършени успешно до края на 2020 г. Забавянията могат да доведат до финансиране на програмите на ЕС през 2021 г. се нарушава, което се отразява негативно на гражданите и бизнеса.

Съветът все още не е взел политическо решение по въпроса.

 

Заден план

Комисията внесе законодателните предложения за следващата МФР през пролетта на 2018 г. Парламентът прие своята позиция през ноември 2018 г. и по този начин е готов да преговаря със Съвета от почти година.

МФР (многогодишна финансова рамка) е дългосрочният бюджет на ЕС, който обикновено обхваща седемгодишен период. Настоящата МФР, обхващаща периода 2014-2020 г., беше приета на 2 декември 2013 г.

Около 93% от бюджета на ЕС финансира реални дейности на място в страни от ЕС и извън него. Тя се отнася за граждани, региони, градове, земеделски производители, изследователи, студенти, неправителствени организации и предприятия.

Източник: https://www.europarl.europa.eu
Снимка: sliven.net