Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Apple премахна приложение, използвано от демонстрантите в Хонконг

10 октомври 2019 17:11, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 година, брой четения: 290
Смартфон

Apple премахна приложение за смартфони, използвано от демонстрантите в Хонконг, за да проследи полицаите от магазина си за приложения днес, предаде Асошиейтед прес. Това стана след като вестник „People Daily” на Китайската комунистическа партия разкритикува Apple за улесняване на незаконните действия на протестиращите в Хонконг.

Компанията заяви, че премахва приложението HKmap.live от магазина си, тъй като е използвано за засада на полицаи и заплаха за обществената безопасност. Apple се превърна в друга компания, която е под натиск да застане на страната на Пекин в протестите, отбелязва БТА. HKmap.live дава възможност на потребителите да споделят информация за местоположението на полицейските служители, където се използва сълзотворен газ и други подробности. Той съществува и във версия Android.

Критиката срещу Apple беше предшествана от атаки на китайското правителство срещу Националната баскетболна асоциация на САЩ за изявлението на генералния мениджър на Хюстън Рокетс, в което той подкрепи протестиращите. Китайската държавна телевизия спря да излъчва баскетболни игри от НБА.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: pixabay.com