Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Съзвездие от певци и артисти гостуват в Сливен за Димитровден

10 октомври 2019 17:50, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 614
---

Тържественият концерт по повод връчването на годишните награди на Община Сливен за 2019 г. ще се проведе на 25 октомври от 18 ч. в зала „Сливен“. Автор на сценария е журналистът и писател Веселина Седларска. Водещи ще бъдат актьорите от сериала „Откраднат живот“ Емил Марков и Диана Димитрова. Участие в концерта ще вземат струнен квартет „Интро“, Тримата български тенори и поп-певицата Марияна Попова. Входът е свободен.

По повод празника на Сливен – Димитровден, на откритата сцена на пл. „Хаджи Димитър“ ще се проведат няколко празнични концерта.

На 24 октомври от 19.00 ч. за сливналии ще пее народната певица Илка Александрова, а на 25 октомври от 19.30 ч. на сцената ще излезе Михаела Филева. След края на концерта небето над пл. „Хаджи Димитър“ ще се озари от празнични фойерверки.

Празничната програма на Димитровден ще започне с традиционната Света литургия в катедрален храм „Св. Димитър“ в 8.30 ч. В 9.30 ч. в къща-музей „Добри Чинтулов“ ще се проведе ритуалът по вписване името на носителя на наградата „Добри Чинтулов” за 2019 г. Георги Калайджиев в паметната лауреатска книга.

В 11.00 ч. на пл. „Хаджи Димитър“ ще започне тържествената церемония по повод празника на Сливен. Тя включва ритуал по издигане на националното знаме, знамето на Сливен и ЕО, приветствие по повод празника, благодарствен молебен за здраве и добруване на гражданите на Сливен и полагане на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.

10.10.2019 г.