Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

15-то юбилейно издание на Националното изложение по животновъдство се провежда в Сливен

12 октомври 2019 15:48, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 4 години, брой четения: 667
---

15-то юбилейно издание на традиционното Национално изложение по животновъдство се провежда в Сливен. И тази година то е в изложбения център край разклона за село Мечкарево. В него участват животновъди от цялата страна и включва над 600 животни - овце, кози, говеда, биволи и коне.

Специален гост на изложението днес беше министър-председателят Бойко Борисов. Заедно с него беше и земеделският Министър Десислава Танева.

Сред официалните гости на събитието бяха още председателят на местния парламент Димитър Митев и общински съветници, областният управител Чавдар Божурски, зам.-кметовете Румен Иванов, Пепа Чиликова, Стоян Марков, секретарят на общината Валя Радева и кметове на населени места.

По време на проявата са предвидени множество конкурси. Предстои да бъдат откроени и най-добрите животни.

Програмата на изложението включва изпълнения на Фолклорния танцов ансамбъл на Сливен, дефилиране на конна полиция съм СДВР-София, демонстрация на специализирани породи говеда и овце, както и демонстрация на кучета.

Организатори са Министерство на земеделието, храните и горите и Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството.

 

12.10.2019 г.

Снимки

------------------------