Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Нова Загора, Твърдица и Кермен празнуват

14 октомври 2019 16:01,
Излъчване: Област Сливен преди 4 години, брой четения: 560
Икона на Света Петка, "Православие.бг"

Областният управител Чавдар Божурски изпрати поздравителни адреси до жителите на Нова Загора, Твърдица и Кермен послучай Петковден. Светицата е покровителка и на трите населени места, които на 14 октомври отбелязват общоградските си празници. Областният управител отправи към хората пожелания за здраве, разбирателство и благополучие, за сплотеност и единство в името на общия им дом.

В общинските центрове денят започна със света литургия в храмовете и тържествени заседания на общинските съвети. Поздравленията на областния управител бяха предадени от зам.областния управител Камен Костов, който гостува на тържественото заседание в Твърдица, и от гл. секретар в администрацията Кирил Аврамов – гост на празничното събитие в Нова Загора. На тържество в Кермен бе прочетен поздравителният адрес до местните жители.

Преподобна Петка е родена през ХІ век. Води благочестив живот, а след кончината й нейните мощи, които притежават целителна сила, се превръщат в символ на борбата за съхраняване на християнската култура. Празникът в чест на света Петка – Петковден, се смята за завършек на активния стопански цикъл.

Снимка: Света Петка, "Православие.бг"