Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационна кампания по повод Европейския ден за борба с трафика на хора

15 октомври 2019 09:38, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 543
---

Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен съвместно с Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ), стартират ежегодната информационна кампания по повод 18 октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора, в партньорство с Община Сливен, Бюро по труда – гр. Сливен, Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев” и А21 България.

 

Основен акцент в кампанията, която е насочена към млади хора тази година, ще бъде организирането на Поход за Свободата на 19 октомври /събота/ от 11.00 часа. Той ще стартира от бул. „Цар Освободител” № 1, пред централния вход на Община Сливен и ще премине по пешеходната зона на булеварда. Поход за Свободата е ежегодно събитие, което се провежда в повече от 450 града в над 50 държави по цял свят и с това се превръща в най-голямата и значима инициатива в подкрепа на жертвите на трафик на хора в света.

 

В рамките на информационната кампания, във връзка с работата по целенасочена превенция, с фокус актуалните форми на трафика на хора, МКБТХ – Сливен планира да проведе превантивни дейности с уязвими групи, с цел популяризиране на Националната телефонна линия за борба с трафика на хора, която приема сигнали денонощно и безплатно на телефон 0800 20 100.

 

Активна роля в кампанията ще вземат и доброволческите екипи към МКБТХ – Сливен, преминали Антитрафик академия за доброволци 2019 г., които ще проведат обучителни сесии по метода „връстници обучават връстници”. Те ще участват в отворена дискусия „Възможностите и предизвикателствата пред младите хора в Европа”.

 

Трафикът на хора е сериозно престъпление срещу личността, човешките права, достойнството и самочувствието, нарушение на общочовешките етични норми и морални ценности. Той е и сред най-доходоносните престъпления, наред с трафика на наркотици и оръжие. Престъпление е набирането, транспортирането, укриването на хора чрез заплахи, използване на сила или друга форма на принуда, с цел експлоатацията им. Включва насилствена проституция, принудителен труд, държане в принудително подчинение, експлоатация с цел просия и джебчийство, отнемане на телесни органи и трафик на бременни жени с цел продажба на новородените им.

Един от най-добрите начини да предпазите себе си от рискови ситуации е да се информирате!

 

15.10.2019 г.