Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

„Сливенски традиции и занаяти” на крепост Туида

15 октомври 2019 12:31, Ивелина Тодорова (ОУ "Панайот Хитов")
Излъчване: ОУ "П. Хитов" (VII) преди 4 години, брой четения: 1346
Туида

Творческа работилница „Сливенски традиции и занаяти” се проведе на 11 октомври на крепост Туида. В нея взеха участие деца от I до IV клас на ОУ "Панайот Хитов".Идеята на инициативата бе децата по забавен начин да научат повече за старите сливенски занаяти, както и сами да изработят различни предмети, свързани с традициите на родния край.

Най-малките научиха тайните на щамповането, а после дадоха воля на въображението си и сами украсиха с печати дървени купички.

За по-големите участници също бяха подготвени интересни творчески занимания. В различните работилници децата изработиха малки килимчета и черги от цветни парчета плат, украсиха метални кутии с вълнени ленти, нарисуваха шевици върху дървени панерчета, направиха вази от бутилки, облепени с вълнени конци, изработиха гердани от пъстри мъниста, кожени кесийки и торбички, кукли от дървени лъжици и платове, кукерчета и др.

Творческа работилница „Сливенски традиции и занаяти” е част от основната програма на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”.

Снимки

ТуидаТуидаТуидаТуидаТуидаТуидаТуидаТуидаТуида