Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Поредно заседание на Областната епизоотична комисия

15 октомври 2019 15:39,
Излъчване: Област Сливен преди 4 години, брой четения: 498
15 октомври, заседанието на Областната епизоотична комисия

Поредното заседание на Областната епизоотична комисия се проведе на 15 октомври под председателството на зам.областния управител Камен Костов. В него участваха ръководители или представители на ведомствата в областта, ангажирани с изпълнение на мерките срещу разпространението на заболяването „африканска чума по свинете”.

От началото на октомври до момента служителите на Областната дирекция „Безопасност на храните” са извършили проверки в обектите от типа „заден двор” в 48 населени места. Съставен е един акт за административно нарушение, евтаназирани са 22 домашни прасета. Съвместно с ОД на МВР са извършени 5 проверки. През миналата седмица са били предадени 23 проби от отстреляни диви свине. Резултатите са отрицателни. От РДГ продължават проверките по време на лов. Контролът е във връзка с изпълнението на изискванията за биосигурност.

От 4 октомври с решение на Европейската комисия България попада сред държавите-членки с констатирани случаи на африканска чума и сред домашните, и сред дивите свине. Това означава, че се въвеждат по-големи ограничения за биосигурност и придвижването на животни. В област Сливен засега е констатиран един случай на опасното заболяване, при диво прасе.