Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Японска компания проявява интерес към търговия с млечни изделия, мед и пчелни продукти

17 октомври 2019 14:14,
Излъчване: Област Сливен преди 4 години, брой четения: 567
Среща при областния управител

Представители на японска компания за търговия с източноевропейски продукти се срещнаха с областния управител на област Сливен Чавдар Божурски.

Юкио Миягаки, Киоко Миягаки и Юки Миягаки посещават за първи път България.

На срещата с областния управител бизнесмените съобщиха, че проявяват интерес особено към държавите в Източна Европа, които не са много осведомени за възможностите на японския пазар. Целта на компанията е да промотира тези възможности. През последните години японските туристи познават България предимно като страната на киселото мляко. „Сега бихме искали да представим и други продукти“, заявиха гостите. Компанията им работи в партньорство с Българо-японска асоциация, с които развиват дейност за популяризиране на българските продукти в Страната на изгряващото слънце. По време на визитата си гостите ще проучат възможностите за търговия, за бизнес и инвестиции, както и за разкриване на свое представителство на по-късен етап. Не е изключено представителството да е разположено в Сливен. От компанията заявиха още, че биха искали да покажат български продукти на авторитетното търговско изложение в Осака, тъй като този форум определя тенденциите в пазара за години напред. Конкретният интерес засега е насочен към млечните изделия и към произведените в България мед и пчелни продукти.

От своя страна областният управител Чавдар Божурски подчерта, че ръководената от него институция ще окаже пълно съдействие на гостите в изпълнението на съвместните бизнес-проекти. Божурски представи местната икономика, включително традиционните производства.

Посещението на гостите от Япония бе организирано от Българо-полската търговска камара и областната администрация, по инициатива на зам.областния управител Камен Костов. След посещението при областния управител визитата на представителите на компанията продължи по програма, в която бяха предвидени срещи с бизнеса и разглеждане на производството във фирма за мляко и млечни продукти.

Снимки

Среща - 2Среща - 3