Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стефан Радев: Ще продължим да подобряваме градската среда, транспорта и екологията

21 октомври 2019 13:07, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 4 години, брой четения: 1056
---

Стартът на програмата за саниране, закупуването на новите автобуси и реализацията дългоочакваните проекти за кръгово движение на „Розова градина“ и „пробива“ на улица „Г.С. Раковски“ са най-мащабните дейности, свършени по време на мандата на Стефан Радев като кмет на Сливен. Това стана ясно от пресконференция, на която бяха представени отчетът и приоритетите за следващ мандат в секторите „Градска среда“, „Транспорт“ и „Екология“. На нея присъстваха Стефан Радев – кандидат за кмет на Сливен и кандидати за общински съветници под номер 43 в бюлетината.

 

„Безспорно програмата за саниране е най-голямата промяна, която е видима за хората тук не само по отношение на по-добрите условия за обитаване, но и за градската среда, която се променя с новата визия“, каза Стефан Радев. Той припомни, че преди четири години не е имало нито един проект и нито едно обследване на сградите, което постави пред сериозен риск включването на Сливен в програмата. Благодарение на сериозната работа, извършена от неговия екип, изоставянето е наваксано и вече 30 жилищни сгради от общо 51 са готови, а останалите предстои да бъдат санирани.

 

Изграждането на кръгово движение на „Розова градина“; „пробивът“ на ул. „Раковски“, на нови улици и поставяне на светофари на конфликтни точки са мерки, довели до сериозна промяна в комуникацията в града и намаляването на предпоставките за пътнотранспортни произшествия.

 

Стефан Радев отчете успех със спасяването на втория воден цикъл на града, реализиран в предходния мандат. С помощта на правителството отпадна сериозната опасност от връщане на над 20 милиона лева на управляващия орган.

 

Сред приоритетите за следващия мандат е продължаване на благоустрояването по квартали, както това беше направено за квартал „Република“ и поречието на река Асеновска. Със спестени средства от европейските проекти ще бъдат облагородени три терена в кварталите „Сини камъни“, „Българка“ и „Дружба“. Там ще бъдат изградени кътове за отдих, детски площадки, ново осветление и озеленяване. Ще бъде направен цялостен ремонт на булевард „Хаджи Димитър“ от сградата на Общината до кръстовището с бул. „Братя Миладинови“. Важен бъдещ проект е разширяването на ул. „Г.С Раковски“ от „Двата аслана“ до началото с бул. „П. Хитов“.

 

„Ще продължи работата по повишаване безопасността по пътищата с промяна в организацията на движение на възлови пътни участъци чрез изграждане на кръгови кръстовища. Едно от тях е между „Самуиловско шосе“ и „Банско шосе“, между булевардите „Стефан Стамболов“ и „П. Хитов“ и други“, заяви кандидатът за общински съветник Тодор Георгиев.

 

Другата важна цел е надграждане на свършеното в сектор „Екология“ и защитаване на заслужения приз на Сливен „Най-зелен град“. „Ще бъдат реализирани мащабни проекти, за които е осигурено финансиране и ще доведат до по-високо качество във водоснабдяването, сред които пускане в експлоатация на пречиствателната станция за питейни води. Друг проект, за който за правени две първи копки, е изграждането на канализация в квартал „Речица“, където са извършени отчуждителни работи, има готов проект и осигурени средства“, каза кандидатът за общински съветник Милен Петков.

В програмата е включено още разширяване и модернизиране на пречиствателната станция за отпадни води в Сливен.

 

Стефан Радев подчерта, че ще продължи с политиката за подобряване на градската среда, транспортната инфраструктура, екологията и условията за живот в общината и призова за активност за ГЕРБ в неделя, с номер 43 в бюлетината.