Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проведе се тържествена сесия на местния парламент

25 октомври 2019 15:16, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 4 години, брой четения: 524
---

В зала „Сливен“ днес се проведе тържествената сесия на местния парламент.

В словото си председателят на общинския съвет Димитър Митев благодари на колегите си общински съветници за прецизната работа и добрия диалог през изминалите четири години. Митев използва случая да благодари и на ръководството на община Сливен за ползотворното взаимодействие, за добре мотивираните и законосъобразни предложения, които е внасяло за разглеждане. Той допълни, че през периода местният парламент е приел над 1700 решения, а постоянните комисии са провели над 1400 заседания.

„Нашата работа се ръководеше от уважението един към друг, което е висш пилотаж в политиката. Общинските съветници в този мандат могат да служат за пример на много национални политически лидери от различните цветове в политическия спектър“, заяви в заключение председателят Митев.

От трибуната в залата приветствие отправи и временно изпълняващият длъжността кмет на община Сливен Румен Иванов. Той изрази убедеността си, че градът на поетите, на просветителите, на предприемачите, на индустриалците и на стоте войводи ще продължи да отстоява порива на вятъра и превратностите на времето.

„Нека в навечерието на празника на Сливен – Димитровден, се обърнем към славното минало и богатата ни история, които да ни водят в настоящите ни дела за по-доброто бъдеще на нашите деца. Нека се опитаме да бъдем мъдри, смирени, диалогични и упорито да продължаваме да работим в името на общата ни кауза, наречена Сливен“, заяви Румен Иванов.

Празнични слова отправиха и Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий, министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, народният представител Петър Петров и областният управител Чавдар Божурски.

Със званието „Почетен гражданин на Сливен“ бяха удостоени европейската шампионка в тласкането на гюле Радослава Мавродиева, проф. Иван Русев, който е носител и на наградата на Община Сливен „Д-р Иван Селимински“ за 1999 г., съдия Къню Жеков и европейският шампион по вдигане на тежести Божидар Андреев.

Почетният знак с лента в цветовете на знамето на Сливен, Значка, Диплом и карта на почетния гражданин им връчи Румен Иванов.

Традиционното послание към общинските съветници през мандат 2019-2023 отправи председателят на Постоянната комисия по образование, наука, култура и вероизповедания Соня Келеведжиева.

Сред официалните гости на тържественото заседание бяха още народните представители Мария Белова, Таско Ерменков, зам.-кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков, секретарят на община Сливен Валя Радева, ръководители на областни регионални структури, директори на дирекции, началници на отдели, кметове на населени места и граждани.

Със значка бяха отличени и 42 граждани на Сливен - лекари, медицински сестри, служители на реда и пожарната безопасност, за проявен професионализъм и заслуги при изпълнение на служебния им дълг и прояви в полза на общността.

В прикачения файл са описани имената на гражданите, удостоени със значка.

25.10.2019 г.

 

Снимки

---------------------------------------------