Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Тирана става домакин на 15-ата световна среща на българските медии

25 октомври 2019 16:45, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 3 седмици, брой четения: 179
...

Албанската столица Тирана ще даде терен за 15-ата световна среща на българските медии. Събитието ще се състои в периода 21-25 ноември в, а основни партньори са Албанската телеграфна агенция и Албанската национална телевизия.

Този формат се оказа устойчив във времето и с всяка измината година не помръква като съдържание, а напротив - става все по-богат", заяви генералният директор на БТА Максим Минчев.

Той допълни, че миналогодишната среща в Скопие е определена от повечето участници като най-добрата досега.

Темата тази година е "Медии и национални приоритети".

Темата за националните приоритети е голям дебат, затова си струва да бъде проведен", категоричен е директорът на дирекция "Културни комуникации" в БТА доц. Георги Лозанов. Според него има няколко относително устойчиви приоритета - енергийна независимост, инфраструктура, туризъм, право на информация и киберсигурност.

По повод домакинството на Албания, Минчев припомни, че от две години в страната има официално признато българско малцинство. Според различни данни то е между 60 000 и 170 000 човека.

Сред предишните домакини на световните срещи на българските медии са София, Чикаго, Рим, Мадрид, Варна, Бургас, Виена, Амстердам, Букурещ, Босилеград и Цариброд, Атина, Прага и други.

"Никога не сме харчили държавни пари за тези срещи - нито от бюджета на агенцията, нито от друг бюджет", каза още генералният директор на БТА и изрази надежда, че и този път българският бизнес ще помогне за реализацията на проекта в Тирана.

Източник: Монитор
Снимка: БТА