Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Наградиха победителите в конкурса „Моят град – история, традиции, култура и образование”

26 октомври 2019 19:13,
Излъчване: Област Сливен преди 4 години, брой четения: 573

Победителите в конкурса за есе на тема „Моят град – история, традиции, култура и образование” бяха наградени на среща послучай празника на Сливен, Димитровден, в Регионалния исторически музей „Симеон Табаков”.

Светослава Павлова от СУ „Константин Константинов”, стана първа с есето си „Историята на моя град Сливен – извор на родолюбие и безсмъртие”. „Моят град и неговата богата поезия” е темата, по която работи Вера Немцова, от 12 клас в Хуманитарната гимназия „Дамяна Дамянов”. Есето й бе отличено на второ място. Трето място зае Мария Черкезова от същата гимназия с разработката „Видяно, чуто и изживяно на сливенската сцена”. Поощрителната награда бе присъдена на Силвана Ненова от 10 клас в СУ „Константин Константинов” за есето Сливен – минало, настояще и бъдеще”. Наградите – книги на популярни автори или свързани с историята на Сливен, бяха връчени от зам.областния управител Димитринка Петкова, началника на РУО Милена Чолакова и директора на музея д-р Николай Сираков. Зам.областният управител Петкова отличи и ученичката Марина Гарванова за това, че е оказала съдействие в представянето на есето на съученичката си Светослава Павлова.

Конкурсът бе организиран от областната администрация, РУО и РИМ „Симеон Табаков”. Целта бе да се поощри интереса към Възраждането и развитието на Сливен до наши дни.