Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Национална седмица на четенето

27 октомври 2019 12:18, Ивелина Тодорова (ОУ "Панайот Хитов")
Излъчване: ОУ "П. Хитов" (VII) преди 4 години, брой четения: 1259
Национална седмица на четенето- откриване

В ОУ„Панайот Хитов“ обичаме да четем и да споделяме тази своя страст. Включихме се в Националната седмица на четенето през октомври, за да почетем – хем да почетем още от любимите ни книги, хем да почетем инициативата.

В училище организирахме поредица събития, а вкъщи децата бяха насърчени да споделят любовта си към четенето със своите близки.

Откриването на празника бе съпроводено от кръшни хора и подсказки за онова, което ще следва като мероприятия. Из цялото учиище беха окачени постери на тема „Моят любим литературен герой” , изготвени от деца от прогимназиален етап.

Учениците от V клас участваха в маратона на четенето, в който разказваха и четаоха откъси от любими народни и литературни приказки на четвъртокласниците.

Разбира се имаше и много конкурси, правописни състезания- „Езикът , който ни събира и разделя”, състезания по изразително четене - „Чети с мен!“.

Учениците с интерес и ентусиазъм разменяха помежду си книги и идеи за следващите такива, които задължително трябва да прочетат.

Снимки

Национална седмица на четенето- откриванеНационална седмица на четенето- откриванеНационална седмица на четенето- откриванеНационална седмица на четенето- откриванеНационална седмица на четенето- откриванеНационална седмица на четенето- откриванеНационална седмица на четенето- откриванеНационална седмица на четенето- откриванеНационална седмица на четенето- откриванеНационална седмица на четенето- откриванеНационална седмица на четенето- откриванеНационална седмица на четенето- откриванеНационална седмица на четенето- откриване