Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Международен ден за борба със затлъстяването

27 октомври 2019 13:01, Ивелина Тодорова (ОУ "Панайот Хитов")
Излъчване: ОУ "П. Хитов" (VII) преди 4 години, брой четения: 1635
Волейбол

По случай Международния ден за борба със затлъстяването на 24 октомври (четвъртък), в часовете по Организиран отдих и спорт на ПИГ V-VI клас се организираха инициативи и спортни събития, целящи да покажат на децата вредите от затлъстяването и приятните начини, с които те могат да избегнат този проблем. Учениците научиха страшната статистика , че в сравнение с останалите държави в Европейския съюз България е на шесто място по затлъстяване и свръхтегло при децата. Тъжните данни показват, че тази година всеки трети български първокласник е страдал от наднормено тегло.

В сравнение с останалите държави в Европейския съюз България е на шесто място по затлъстяване и свръхтегло при децата. Тъжните данни показват, че тази година всеки трети български първокласник е страдал от наднормено тегло.

Сред инициативите в насока за превенция на наднорменото тегло и повишаване на активността чрез спорт, бяха организирани турнир по волейбол и интересна и забавна игра на Петанка, която се проведе на чисто новото игрище в двора на училището.

След два часа занимания, децата признаха, че се чувстват чудесно и изпълнени с енергия, и обещаха, че следващия път, когато им се прияде чипс или шоколад, ще стиснат зъби и ще излязат да поиграят, тъй като спорт + приятели отделя същото количество ендорфин и серотонин, колото един шоколад!

 

Снимки

ВолейболПетанкаПетанка