Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Прессъобщение

05 юли 2007 11:55, Administrator (Sliven.NET)
Излъчване: ВиК-Сливен преди 16 години, брой четения: 1882

10 села от сливенска област са на воден режим през лятото. В община Сливен това са Сотиря, Глуфишево и Ичера, в община Нова Загора – Караново и Брястово, в община Котел – Ябланово, Тича и Мокрен, и в община Твърдица – кв."Козарево" и Сборище. В 5 балкански села в котленската община – Филаретово, Топузово, Соколарци, Седларево и Жеравна, се въвежда временен режим на водоподаването, в зависимост от дебита на собствените им водоизточници.

Незапомнената суша и ползването на питейната вода за поливане създават сериозни проблеми при осигуряването на питейна вода в селата на сливенска област с гравитачни водоизточници, дебитът на които е намалял драстично. Всички налични помпи в населените места са включени. Въпреки че в момента там "В и К" - Сливен подава 1,5 до 2 пъти повече вода от нормалното, когато водата се ползва и за поливане, възникват проблеми с водоснабдяването във високите части на селата. На срещи с кметовете ръководството на "В и К" иска съдействие за ограничаване на водата за поливане.

Увелченият брой и капацитет на домовете за гости в Жеравна и Ичера затруднява осигуряването на вода за населението. В някои от частните хотели работят басейни с питейна вода. Настояването на "ВиК" – Сливен е, когато се строят такива обекти, кметовете на населените места и общините да разработят и проекти за подмяна на водопроводната и канализационната мрежа, за да бъдат задоволени питейните нужди на всички потребители.